v.44

Det har varit tre hästar ute från teamet och startat under veckan som gått. Innan vi går in på dem har vi även en start under förra lördagen att gå igenom, när Färjestadstravet hade sin årliga Oktoberfest.

Manolito M.I. startade på V65-spelet denna lördagskväll och efter invändig strykning var det spår ett som gällde för hans del. Det såg bra ut till en början när ekipaget kunde hålla ut övriga från start och nå ledningen. Vilket är en fördelaktig position för Manolito som inte är något fan av att gå i rygg på andra hästar. Relativt snart insåg dock alla att det skulle bli tufft, trots allt. Vi var inte ensamma om att vilja köra i ledning och det första varvet avhandlades efter 1.12,9 vilket blev alldeles för tufft. Manolito kämpade så gott han kunde men hästarna som liftat med i det tuffa tempot där bakom kunde kliva förbi till slut.

Andelshästen Livorno Boko gav ett rappare intryck i måndagens start på Rättvik än i debuten gången innan. Däremot var han för laddad vilket gjorde att fjärdespåret i volten blev för snävt och resulterade i en startgalopp. Livorno kunde dock ställa sig igen och lifta med där bakom till sjättepriset. Dessutom fick han en genomkörare vilket kommer flytta fram formen ytterligare.

Tvåhästarsbussen var fullastad under tisdagen när resan styrde mot Axevalla. Easter M.I och Kadett Brodde startade i lopp ett respektive två.

Kadett Brodde brakade till ledningen och i laddad stil spårade han nästan hela vägen. Ett utvändigt pressande ekipage under slutrundan blev till slut för tufft och denne samt vinnande Ploquepin kunde gå förbi. Den otroligt jämne Kadett tog därmed sin 16:e (!) pallplats i karriären. Nästa gång blir det seger?

Desto sämre gick det tyvärr för Easter M.I. som gjorde bort sig med galopp i utgången av sista sväng. I samband med det trampade hon sig även illa. Easter mår bra idag och får vilken dag som helst komma ut i hagen igen. Hon kliver även in i vintervila och kommer så småningom börja tränas igång igen. Med sikte på nästa säsong!

MVH

Team Sverre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *