Startkommentarer

Här hittar du som läsare information om teamets starthästar. Information i form av utrustning, balans samt ett utlåtande från teamet om tankarna inför den kommande starten.

Romme 230205

Lopp 3 – 2140m Voltstart

3 Dino Wishes – Fick ett vilsamt lopp i den senaste starten av Anton själv. Hon kändes stark och fin och ska ha gått framåt en del av det loppet. Hon har bara gått sina rutinjobb efter den senaste starten men det har inte varit några konstigheter utan allt har känts bra. Loppet såg spännande ut på förhand och förhoppningen är att hon ska hitta en bra position, då kan hon hänga med till en framskjuten placering. Vi ändrar inget utan kör precis som senast.

Balans: Skor

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Open-eye

Lopp 4 – 2140m Voltstart

2 Easter M.I. – Var sämre i den senaste starten. Vi har kollat upp henne utan att hitta några direkta anledningar mer än att det fanns en sjukdomsbild vid den starten. Hon fick ta det lugnt och pusta under en period men nu är allt bra igenom och hon känns återigen redo för att starta igång. Målsättningen är att hon ska fullfölja loppet på ett positivt sätt för att återigen kunna återuppta tävlandet mer kontinuerligt. Inga ändringar är planerade gentemot senast.

Balans: Skor runt om

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Öppet

Solvalla 230125

Lopp 5 – 2140m Autostart

4 Ragazzo da Sopra – Spurtade bra till fjärdeplatsen i Gulddivisionen på Färjestad senast. Han fick ett vilsamt lopp men kändes stark hela vägen enligt kusken och kunde ta sig förbi några av konkurrenterna över upploppet vilket var glädjande. Här fick han ett bättre utgångsläge. Även om han är snabb från start tar han sig inte förbi Dark Roadster invändigt. Förhoppningsvis kan han öppna tillräckligt bra för att få en bra position där bakom. I sådant fall skulle han kunna vara bland dem tre i ett sådant här lopp. Det är ungefär samma motstånd som senast när han slutade fyra. Vi återgår till vanlig vagn, i övrigt inga ändringar.

Balans: Skor runt om

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Öppet

Färjestad 230122

Lopp 1 – 2140 Voltstart

2 Rapido Klara – Är i lindan av karriären och gör blott sin andra start här. Hon funkade inte som vi hade hoppats i första starten och har därefter fått en träningsperiod. Nu känns hon återigen redo och det ska bli spännande att starta igång henne. Förhoppningsvis fungerar hon bättre den här gången och kan få lite kontinuitet i tävlandet framöver. Hon kommer utvecklas av det och målet är därför att hon ska gå ett felfritt och positivt lopp här.

Balans: Skor runt om

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Öppet

Lopp 10 – 2140 Voltstart

2 Kadett Brodde – Har gjort några starter efter ett kortare uppehåll och börjar hitta formen mer och mer. Han har startar från tuffa utgångslägen och att det inte blivit några framskjutna placeringar är honom förlåtet. I den senaste starten löste det sig aldrig till slut och han gick i mål med mycket krafter kvar. Det kan komma till användning här istället och uppgiften ser ganska intressant ut på förhand. Förhoppningsvis kan han få ett vilsamt lopp i den främre träffen. Då brukar han kunna hänga på bra till slut. Vanlig vagn nu eftersom det ät voltstart, i övrigt samma som senast.

Balans: Skor runt om

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Helstängt

Färjestad 221212

Lopp 7 – 2140m Autostart

12 Kadett Brodde – Gjorde comeback efter ett kortare uppehåll senast. Då startade han liksom nu från spår tolv men såg rappare ut än vi förväntat oss och fullföljde positivt som femma i mål. Normalt sett ska han behöva ett par lopp för att hitta formen så förhoppningsvis kan han ta vid där han slutade senast. Det bir såklart tufft att nå någon framskjuten placering med tanke på läget. Skulle han göra ett likvärdigt lopp som senast är vi klart nöjda. Han tävlade utan skor bak senast vilket är en fördel för honom. Nu blir det som bekant skor på alla fyra hovar.

Balans: Skor runt om

Vagn: Vanlig

Huvudlag: Helstängt

Åby 221210

Lopp 7 – 2140m Autostart

12 Ragazzo da Sopra – Hängde med okej senast, han har blivit ganska oinspirerad när han springer i ryggar på äldre dagar. Allt känns som det ska efter den starten och vi testar att gå ut här även om vi är medvetna om att motståndet är tufft. Nu blev det dessutom spår tolv vilket gör det hela än jobbigare. Vi får se det som en genomkörare och skulle han få med sig pengar hem har han gjort det bra. Skor runt om har han tävlat bra på tidigare och det finns nog dem som påverkas mer av det än vad han gör. Inga ändringar i övrigt.

Balans: Skor runt om

Vagn: Amerikansk

Huvudlag: Öppet