Januari

Så var den första månaden av 2022 avklarad. Det är alltid spännande när ett nytt år börjar och alla listor börjar om på noll. Särskilt spännande för vår del då 2022 blir rörelsens första helår. Nya mål för året är uppsatta och vi jobbar dag som natt för att uppnå dem. Januari är kanske inte den mest händelserika månaden på året. Om man inte är travintresserade förstås, då Prix d’Amerique på Vincennes i Paris alltid avgörs sista söndagen i januari. Lägg därtill en V75-omgång på Färjestad och en hel del andra starter så kan vi sammanfatta januari som en trevlig start på det nya året.

För vår del, inleddes 2022 på bra vis. På årets fyra första starter slutade tre av dem på tredjeplats. Då avslutades även 2021 med två tredjeplatser ska sägas. Ett kvitto på att hästarna håller fin form och att vårt koncept fungerar. Såklart är det alltid seger som är strävan, men en plats bland dem tre innebär alltid bra prestationer och inbringar fina prispengar till våra hästägare.

Därefter togs sikte mot V75 hemma i Karlstad. Teamet lastade med tre hästar för att tävla under dagen, nämligen Candid Camera, Ragazzo da Sopra och Livorno Boko. Där blev det dessvärre lite stolpe ut. Candid avslutade sista 700m med punktering, Ragazzo hamnade lite i ingenmansland i gulddivisionen och Livorno blev rädd för ett ekipage bredvid och galopperade som följd.

Vi tar nya tag och det dröjer inte länge innan hästarna kommer ut på banorna igen.

Prix d’Amerique då? Jo, nioårige Davidson du Pont fick till slut sin efterlängtade seger efter två raka andraplatser.

MVH

Team Sverre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *