v. 6

Februari är igång med full fart. Det har blivit dags för en kortare summering av stallets senaste starter.

Det blev ingen vidare succé på Romme den 4/2 för Marble Arch, som debuterade för oss, och Livorno Boko. V65-inledningen där Marble Arch deltog avhandlades, men därefter följde inga fler travtävlingar på Rommetravet den dagen. Banan hade blivit alltför tung och det ansågs som en säkerhetsrisk att låta tävlingarna fortlöpa. Marble Arch hade ingen större lycka på den tunga banan som erbjöds, något Jorma kände tidigt och pressade henne därför aldrig. Livorno hade en fin uppgift på pappret från spår nio men när loppet ställdes in var det bara att lasta honom på bussen igen och leta nya lopp.

På Örebrotravet 10/2 spelades Ragazzo da Sopra till favorit i V64-inledningen, och det såg spännande ut på förhand. Ragazzo laddades från start och det gick i 07-fart första 500 metrarna. Det räckte dock inte för att komma förbi invändige Mr Golden Quick. Det blev istället en resa i ledarryggen på tidigare nämnda och efter en bra avslutning räckte det till tredjeplatsen. Candid Camera hamnade i något som kan kallas för ingenmansland från sitt springspår på tilläggsvolten. Därifrån fick han till mångt och mycket göra jobbet själv och orkade hänga på till en fjärdeplats.

Livorno Boko i sin tur, fick istället ta sikte mot ett lopp på Årjäng under lördagen den 12/2. Här blev det dock galopp redan innan bilen släppte fältet. Livorno uppträder fortfarande omoget och fortsätter strula till det för sig. Nya tag och lopp väntar!

I samband med V75-champions på Åbytravet under lördagen genomfördes även årets travgala. Priset som Årets häst gick till den numera femårige Calgary Games. Efter att den Timo Nurmos-tränade hingsten tagit hem såväl Svenskt Travderby som Europaderbyt under fjolåret. Grattis!

Sist men inte minst har restriktionerna i landet upphört att gälla och vi ser fram mot att få se er alla ute på travbanorna framöver!

MVH

Team Sverre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *