Unionstrav och regidebutanter!

Det blev en lyckad dag för Färjestadstravet som arrangerade traditionsenliga Unionstravet med tillhörande Unionskamp den gångna helgen. Även om vädret var grått och ruggigt uteblev regnet vilket höll såväl banan, hästar, aktiva och besökare torra. Det blev även svensk seger i Unionskampen i form av Tangen Haap som tillsammans med Erik Adielsson enkelt brisade undan från ledningen.

En lyckad dag blev det även för teamet som den här dagen höll sig borta från tävlingsbanan och istället befann sig på läktarplats. Detta tillsammans med några av stallets hästägare. För att visa vår uppskattning för att vi får ta hand om deras fina hästar bjöd vi på både mat, dryck och förhoppningsvis gott sällskap. Vi vill tacka alla som besökte oss för att prata om det ena och det andra under dagen på Färjestad.

Under måndagen var det dags för teamets hästar att bege sig ut på tävlingsbanan igen. Denna gång i form av två debutanter i vår regi. Stoet Dino Wishes och valacken Kadett Brodde.

Kadett Brodde startade från spår fem bakom bilen och visade att han kan öppna snabbt den första biten. In i kurvan gick det dock lite väl fort vilket resulterade i galopp. Tillsammans med Jepson reparerade hästen dock de tappade metrarna på bra vis genom att komma ikapp fältet och komma in som sexa i mål.

När det sedan var dags för Dino Wishes tur blev det istället omvänt scenario. Dino, som hittills i karriären haft svårt att gå felfritt, var stabil från början och efter 300 meter hade kusken dessutom lotsat henne till ledningen. Där och då såg det förhoppningsfullt ut men när attackerna började komma bakifrån i ingången av sista sväng blev det för mycket. Dino klarade inte tempoväxlingen i det läget och galoppen var ett faktum. Precis som Kadett Brodde tidigare återkom hon på bra sätt över upploppet efter sin galopp, också som sexa i mål.

Även om det såklart var surt med galopperna finns det mycket positivt att ta med sig från dagen. Hästarna visade form och bör gå framåt när de nu fått ett varsitt lopp i kroppen.

I övrigt är det full fart hemma på gården med flertalet träningspass varje dag och där kommande starter planeras.

Nu väntar en helg utan tävlingar men där det stundar finaler i såväl Kriteriet som Oaks för de treåriga hästarna på Solvalla. Det följer vi med spänning!

MVH

Team Sverre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *